Десерт „Сніданок холостяка“

Veröffentlicht von

Якщо Ви любите випікати або ж готувати прості десерти без випічки, ми підготували для Вас декілька порад щодо здорової випічки! Ви можете перетворити будь-який із Ваших улюблених десертів у більш здорові варіанти за допомогою цих простих порад, які покращать харчування, зберігаючи при цьому той самий чудовий смак. Спробуйте замінити до ½ рафінованого цукру у вашому рецепті на фрукти. Фрукти містять натуральні цукри, які чудово додають солодкість хлібобулочним виробам, а також додають клітковину та поживні речовини, як-от вітамін С. Замініть цукор у вашому рецепті яблучним пюре, подрібненим яблуком (зберігайте шкірку для максимальної поживності) або банановим пюре в пропорції 1:1. Замініть частину олії, сметани або вершкового масла у своєму рецепті грецьким йогуртом як здоровою альтернативою з високим вмістом білка! Ваш десерт також отримає підвищену кількість кальцію та вітаміну D. Вибирайте звичайний несолодкий йогурт для меншого вмісту цукру, і не бійтеся використовувати грецький йогурт, який містить жир. Він надасть десерту більш кремову консистенцію в порівнянні з йогуртом з нульовою жирністю. Використовуйте цільнозернове борошно в десертах, щоб додати більше поживних речовин, таких як клітковина, вітаміни групи В, калій і залізо. Спробуйте замінити до половини білого борошна у Вашому рецепті на цільнозернове борошно, щоб зберегти той самий чудовий смак і текстуру. Вибір 100% цільнозернового борошна може спровокувати більш щільний і важкий десерт, тому краще починати повільно! Є кілька ключових кроків, які потрібно зробити, щоб переконатися, що Ваш десерт з цільнозернової пшениці буде максимально смачним! Просійте цільнозернове борошно, перш ніж додати його до свого рецепта, щоб надати десерту більш повітряну консистенцію. Перемішайте тісто настільки, щоб інгредієнти з’єдналися. Оскільки цільнозернове борошно містить більше клейковини, ніж біле борошно, надмірне змішування може зробити Вашу випічку трохи жорсткою. Вибирайте темний шоколад – як це зробили ми в десерті „Сніданок холостяка“. Якщо Ваш рецепт вимагає шоколаду, вибір темного шоколаду замість молочного дасть більше смаку і менше цукру. Щоб отримати найкорисніший варіант, шукайте темний шоколад з вмістом не менше 70% какао. Чорний шоколад також містить більше сполук, які називаються флавоноїдами. Флавоноїди є типом антиоксидантів, які пов’язані з користю для здоров’я. 

десерт рецепт

Інгредієнти для приготування десерту „Сніданок холостяка“ :

– вафлі шоколадні (1-2 шт.)
– чорний шоколад (до 50 гр.)
– агар-агар (20 гр.) і желатин (50 гр.)
– питна вода (половина склянки)

десерт інгредієнти

Час на приготування такого чудо-смаколика складає усього лише 10 хвилин – а можна впоратися і за 5! З перелічених продуктів можна приготувати одну порцію, а якщо Вам потрібно більше, просто помножте кількість інгредієнтів на потрібну Вам кількість гостей.

Покроковий рецепт з фотографіями

Крок 1.

Візьміть половину склянки теплої питної води.

десерт апетитний

Крок 2.

20 гр. агар-агару змішайте з желатином – може бути зі смаком апельсина або персика. Залийте желатин і агар-агар теплою водою.

десерт швидкий

Крок 3.

Желе, що утворилося нарізаємо кубиками.

десерт поживний

Крок 4.

Вафельку ламаємо на дрібні шматочки. Оригінальні вафлі мали шарнірний дизайн. Отже, тісто вливали, стискали і готували на відкритому вогні. Саме в цей час слово для позначення вафлі, яке походить від старофранцузького слова guafre, що перекладається на староанглійську wafla, вперше з’являється у друку.

десерт корисний

Крок 5.

На водяній бані розтопіть пів плитки чорного шоколаду. Створення першої сучасної шоколадної плитки приписують Джозефу Фраю, який у 1847 році виявив, що він може зробити формувальну шоколадну пасту, додавши розтоплене масло какао назад у голландське какао. До 1868 року невелика компанія під назвою Cadbury продавала коробки шоколадних цукерок в Англії. У 2017 році Швейцарія була найбільшим споживачем шоколаду на душу населення, в середньому споживаючи 8,8 кг на людину.

десерт смачний

Крок 6.

В стакан для десерту покладіть вафельку і полийте шоколадом. Зверху викладіть нарізане желе і дайте листочок м’яти. Листя м’яти мають протизапальну природу, що допомагає зменшити будь-яке запалення у Вашому шлунку. Листя м’яти також допомагають усунути розлад шлунка. Листя м’яти багаті фосфором, кальцієм і вітамінами, такими як C, D, E і A, які покращують імунну систему організму.

десерт приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert