Десерт „Яскраві миті дитинства“

Veröffentlicht von

Ну яке ж зимове свято без мандаринок? Це головний атрибут цього періоду і він точно повинен бути на кожному столі! Проте, в більшості господинь він представлений просто у вигляді розкладених дольок на тарілці з фруктовою нарізкою. Ми ж пропонуємо трохи урізноманітнити цей варіант та спробувати поєднати мандаринки з іншими продуктами та створити дуже цікавий та оригінальний десерт. Неочікувано, правда ж? Не панікуйте, під нашим чітким керівництвом та детальним рецептом у вас все точно вдасться! Оригінальний десерт „Соковитий“ не дарма має таку назву, адже містить в собі яскраві та соковиті дольки мандаринки, їх доповнює ніжний кисломолочний сир, солоденький джем та шматки чорного шоколаду. Ми гарантуємо вам те, що такий десерт здивує всіх гостей, а також пробудить в них неабияку цікавість, щоб якнайшвидше скуштувати таку смакоту! Тому неодмінно приступайте до приготування!

десерт рецепт

Запам’ятайте, що саме і в яких кількостях вам знадобиться:

– кисломолочний сир ( приблизно 200 грамів)

– джем, будь-який смак ( 1 столова ложка)

– чорний шоколад ( 6 квадратиків / приблизно 50 грамів)

– мандарина середнього розміру ( 1 штука)

десерт інгредієнти

 Процес приготування займе у вас 7-8 хвилин
 Кількість порцій – 2
Покроковий рецепт та рекомендації

Крок 1.

Давайте розпочнемо з кисломолочного сиру. Перш ніж приступити до дій, хочемо сказати, що дуже важливо вибрати правильний продукт, який матиме приємний смак та аромат. В іншому випадку ви можете зіпсувати десерт неякісним сиром. Найважливіші критерії при виборі сиру стосуються зовнішнього вигляду, консистенції, смаку, запаху і кольору.  Колір сиру в певній мірі означає показник його жирності: чим вища жирність, тим насиченіший колір і тим вища якість сиру. Сир має бути білого або кремового відтінку, однорідний по всій масі, м’який та пастоподібний (саме для нашого рецепту). Для знежиреного сиру допускається незначне виділення сироватки. Смак та запах – кисломолочний, без будь-яких інших нюансів. Натуральний та якісний кисломолочний сир наповнений кальцієм та білком, користь яких точно пригодиться для кожного! Отже, поставте сир у окрему миску та розімніть його виделкою до однорідної маси. Якщо у вас вийшла не зовсім однорідна маса, ви  можете додоати до сиру трішки молока, щоб зробити його більш пастоподібним.

ароматний десерт

Крок 2.

Наступним буде шоколад, розділіть плитку на 6 шматочків. Чорний шоколад – ідеальна заміна для звичайного молочного або ж білого шоколаду. Він в рази корисніший та не менш смачний. Проте завжди варто пам’ятати про те, що відсоток вмісту какао повинен бути не менше 80%, саме тоді ви насолодитесь справжнім якісним шоколадом.

ніжний десерт

Крок 3.

Відділіть столову ложку джему та помістіть його у окрему посудинку. Ви можете використовувати як вишневий, полуничний так і ягідний варіант, все за смаковими вподобаннями.

оригінальний десерт

Крок 4.

Залишилось тільки очистити мандаринку, а потім розділити її на дольки. Зверніть увагу на те, що мандарина повинна мати більш м’яку та не зовсім товсту шкірку, адже це впливає на весь смак та враження від фрукта. Також постарайтесь обрати плоди, в яких немає кісточок, адже вони однозначно додадуть певного клопоту. Ці яскраві маленькі плоди містять в своєму складі алкалоїд сінефрін, який знижує рівень «поганого» холестерину. Також в плодах  багато калію: він виводить надлишки води, нормалізує артеріальний тиск та зміцнює серцевий м’яз. Окрім цього, для організму стане користю те, що в мандаринах є вітамін C. Він робить стінки судин міцними та еластичними.

легкий десерт

Крок 5.

От і все, настав час формувати наш десерт. Для цього візьміть 2 склянки та наповніть дно подрібненими дольками мандарини. Зверху додайте сирну масу. Після цього, викладіть шматочки шоколаду, а по центрі викладіть ще одну дольку мандаринки. Смачний, ароматний та легкий десерт готовий. Насолоджуйтесь!

апетитний десерт

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert