Десерт „Смачна веселка“

Veröffentlicht von

Основним компонентом цього десерту є желе. Желе буде із желатину та агар-агару. Агар-агар – це продукт, виготовлений із морських водоростей. Він являється натуральним продуктом, що є дуже корисно. Має на багато більше переваг, ніж у звичайному желатині. За желе із агар-агару не потрібно турбуватись при подачі на святковий стіл, так як, воно не розтане і не зіпсується його чудовий, привабливий вид, навіть при тривалому перебуванні у теплі. Желе із агар-агару має плотну консистенцію. Концентрація агар-агару більша ніж у звичайного желатину.

Корисність агар-агару є беззаперечною. Ви тільки уявіть собі, отримавши насолоду від смачного та привабливого десерту Ви отримаєте не тільки гастрономічне  насолодження, але і оздоровчий ефект. Таким чином, Ви можете знизити рівень холестерину, нормалізувати рівень глюкози в крові, стимулювати роботу кишківника, навіть вивести шлаки та шкідливі токсини і т. п.

Крім всіх перелічених корисних моментів, що можна отримати, скуштувавши прекрасний десерт Ви зможете отримати насолоду від легкості та простоти приготування цього десерту.

Його зручно розливати у будь-які формочки.

Тепер перейдемо до детального опису рецепту та способу приготування десерту „Смачна веселка“.

смачний десерт

Рецепт приготування десерту  „Смачна веселка „

Необхідні такі інгредієнти:

– агар-агар

– желе із желатину жовтого кольору

– желе із желатину червоного кольору

– згущене варене молоко

– горіхи фундук

– вода

десерт желе

Основою десерту буде желе. Використовувати будемо желе із желатину та рослинного агар-агару.

1. Спочатку будемо робити нижній слой желе. Він у нас жовтого кольору.

 Для цього візьміть будь-яку зручну  кастрюлю.  Далі необхідно взяти порошок агар-агару. Відкрийте упаковку і зразу ж починайте розводити його у воді.

Час вказується на упаковці, але зазвичай це робиться дуже швидко.

Строго дотримуйтесь рекомендацій, це важливо, тому що, наприклад, желе зможе утворитися тільки за допомогою гарячої води. Тому, доведіть суміш до температури кипіння, поступово помішуючи. Потім відразу зменшуйте температуру і проварюйте приблизно хвилину.

Пропорція розведення: на 1 грам агар-агару необхідно 100 мл рідини. Але вірно буде орієнтуватися на опис, який вказаний на упаковці агар-агару. десерт рецепт

Паралельно необхідно розвести желе жовтого кольору в окремому посуді. Пропорції вказані на упаковці, оріентуйтесь на них, так як, особливості желатину в кожного виробника можуть бути різними.

Желе із желатину розводиться зазвичай в гарячій воді, 100 градусів, помішуючи при поєднанні компонентів желе та води, щоб розведення було рівномірним.

Далі, поєднаємо агар-агар, який ми вже отримали в розведеному стані і желе жовтого кольору в рідкому стані, зразу ж перемішуємо поки обидва желе в рідкому стані, доводимо до однорідного кольору. Далі рідке желе по трохи розливаємо по креманкам, заливаємо дно креманок і залишаємо ще місце в креманках для доливання наступного червоного шару та інших. Залишаємо креманки в прохолодному місці для застигання. Трохи згодом, коли застигне перший шар желе переходьте до наступного кроку із червоним желе. Таке поєднання агару і желатину робимо для того, щоб желе із желатину не втрачало своєї форми після застигання, а також для отримання додаткових корисних властивостей від агар-агару.

2. Таким же чином, як описано вище, робимо окремо, для наступного слою желе , вже червоного кольору.  Агар-агар поєднаємо з желе червоного кольору. Зверху на застиглий шар жовтого желе заливаємо рідину червоного желе та відправляємо в прохолодне місце до повного застигання.

3. Після того, як желе застигло, зверху на шар із желе намащуємо  варене згущене молоко середнім шаром, до 1 см. На шар згущеного молока викладаємо горіхи фундука. Їх можна покласти цілими і  подрібненими.

десерт з горіхами

5.  Зверху для прикраси та поєднання смаків додаємо листя м’яти.

Десерт вже готовий та можна куштувати.

Зберігати необхідно  в прохолодному місці.

Смачного!

кольоровий десерт

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert